HäirintätilanTEET

Viri Lactis ei hyväksy häirintää missään muodossa tai missään tilanteessa. Kaikkia tulee kohdella reilusti sekä tasapuolisesti sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, etniseen taustaan tai mihinkään muuhun ominaisuuteen katsomatta. Tapahtuman järjestäjällä on päävastuu häiriötilanteiden välttämisestä, mutta häirintään puuttuminen ja turvallisen ilmapiirin luominen on jokaisen tapahtumaan osallistuvan vastuulla. 

Häirintää voi olla esimerkiksi sanalliset tai sanattomat loukkaukset, seksistiset tai rasistiset vitsit, ei-toivottu fyysinen kosketus, uhkailu, ei-toivottu yhteydenpito tai yhteisöstä ulossulkeminen. Tärkeintä on henkilön oma kokemus tilanteesta, sillä ihmiset kokevat asioita eri tavalla esimerkiksi luonteeseen ja taustaan perustuen. 

Jos koet häirintää jossain tapahtumassa, älä epäröi ottaa yhteyttä yhdenvertaisuusvastaavaamme. Halutessasi voit ottaa yhteyttä myös anonyymisti palautelomakkeen kautta. Kaikki ilmoitetut tapaukset käsitellään asianomaisen ehdoin. Yhdenvertaisuusvastaavamme toimii luottamuksellisesti ja häirintätilanne käydään läpi kaikkia osapuolia kunnioittaen. Mitään tietoja ei jaeta tai toimenpiteisiin ryhdytä ilman häirintää kokeneen suostumusta.  

Yhdenvertaisuusvastaava